• ЕЛИАС T&P
  • +359 2 981 3731
  • +359 885 962 628
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Експресни преводи

ЕЛИАС извършва експресни преводачески услуги. При изпълнението на големи поръчки за кратки срокове формираме екипи от компетентни преводачи, експерти, консултанти, редактори, коректори, филолози и DTP специалисти, които работят в синхрон, съобразявайки се с индивидуалните изисквания на клиента. Целта е качествен превод, придържащ се максимално към оригиналния текст и изискванията на клиента, като краткият срок не е за сметка на неговото качество.

Свържете се с нас или поискайте конкретна оферта за срок и цена.

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

  • Кой превод е експресен и защо той е по-скъп?
    Експресният превод се извършва в рамките на 2-8 работни часа. Този вид поръчка нарушава обичайния, работен ритъм на преводача или преводаческия екип (при обемни преводи) и ги натоварва допълнително с работа в извънработно време, което следва да бъде компенсирано. Затова експресният превод е 100% по-скъп от стандартния.
    Капацитетът на квалифицирания преводач в зависимост от спецификата на превода е 5–7 страници за работен ден от 8 часа. Затова при експресна поръчка повече от 3 страници за работен ден на преводач или при превод от/на рядък език, срокът се договаря за всеки конкретен случай, като се имат предвид изискванията на клиента и наличните преводачи. Предвижда се и време за проверка на текста и редактиране (ако е изискуемо), както и за синхронизиране на текста (при обемни преводи).